Dovolená se psem

Dovolená se psem je vždy náročná záležitost, a to jak pro majitele psů, tak pro samotné pejsky. Majitele psů, kteří se chystají na dovolenou k moři, čeká zásadní dilema: vzít či nevzít s sebou svého domácího mazlíčka.

Pokud se majitel rozhodne, že dovolenou stráví se svým čtyřnohým kamarádem, musí si uvědomit několik zásadních faktorů, které celou dovolenou ovlivní. Obě strany čeká dlouhá cesta autem, převážně v letním horku, je potřeba počítat s případnými kolonami na silnicích či jinými překážkami, je nutné dodržovat pravidelné přestávky a pitný režim během cesty, většina psů špatně snáší vysoké letní teploty atd. Proto by majitelé psů měli zvážit, zda by nebylo vhodnější zajistit psovi po dobu dovolené náhradní hlídání (u příbuzných, známých či ve psím hotelu) a uvědomit si, že i takovéto krátkodobé odloučení může mít na obě strany pozitivní dopad – majitelé si na dovolené odpočinou bez dalších starostí o psa, naopak pejsci si najdou nové kamarády a všichni se pak budou těšit na společné shledání. 

dovolená chorvatsko se psem

Dovolená se psem v Chorvatsku

Jestliže majitelé psů musí v každém případě vzít s sebou na dovolenou svého čtyřnohého miláčka, je dobré vědět, kde takovou dovolenou můžou strávit, protože v Chorvatsku všeobecně platí, že na veřejnou pláž psi nemají přístup. Na určitých místech chorvatského pobřeží a ostrovů se nachází pláže, které jsou určené především psům a kde si majitelé se svými mazlíčky můžou bezstarostně vychutnat společné radostné chvíle.

Hodně klientů, kteří jedou na dovolenou se psem, chce být ubytováno v blízkosti veřejné pláže. V tomto případě je důležité mít na paměti skutečnost, že tyto pláže navštěvují i jiní turisté, kterým přítomnost psa může vadit, proto je vhodné si najít pro venčení pejska místo mimo hlavní pláž. Dalším řešením venčení psa mohou být časné ranní hodiny nebo naopak pozdní odpoledne, kdy již většina turistů pláž opustila. Nejlépe dovolenou se psem vyřeší ti majitelé, kteří do Chorvatska zamíří mimo hlavní turistickou sezonu, např. začátkem června nebo v druhé polovině září.

Klientům, kteří jedou na dovolenou se svým psem a rozhodnou se pro ubytování v našich apartmánech, doporučujeme, aby se předem informovali u majitele apartmánu na možnost si vzít s sebou na pláž svého čtyřnohého kamaráda – majitelé ubytovacích jednotek mají přehled a rádi podají potřebné informace.

Seznam psích pláží v Chorvatsku

Pláže pro psy na Istrii:

* Medulin a Pula = každý den od 20 – 8 hod., a to od 1.5.-5.9., na Zlatnom rtu, v kempu Polari, v turistickém resortu Villas Rubin, část pláže Paradiso Beach

* Poreč = v oblasti Stari Červar, v zátoce vedle hotelu Laguna Materada, pláž Blue Moon, část pláže v zátoce kemp Bijela, pláž kempu Istra, všechny pláže, které jsou označeny modrou vlajkou, mají zákaz vstupu se psy

* Novigrad a Umag = turistický resort Kangera, Savudrija, Sol Polynesia, Sol Stella Maris

* Labin a Rabac = povoleno na všech plážích, kde není modrá vlajka

* Premantura = pláž v kempu Stupice a celý mys Kamenjak

* Pula = pláž pro psy Veruda

* Savudrija = pláž pro psy u majáku

* Umag = Katoro-část pláže Sol Polynesia, pláž Stella Maris a část pláže v kempu Park Umag, na které je i sprcha pro psy

Pláže pro psy v Dalmácii:

* ostrov Vis = Komiža-pláž Vartalac

* Split = severozápadní část Kašuna, západní část Kašteletu, prostor Kvadar na Žnjanu, Trstenik a Lumbarda

* ostrov Pag = pláž v kempu Straško, která je upravená pro psy, je zde i sprcha a voda k pití, Šimuni

* Dubrovník = pláže v okolí města Slano u Dubrovníku

* Trogir = Kaštela u Trogiru, upravená pláž pro psy

* ostrov Brač = oplocená pláž pro psy v Bolu, upravená pláž před Zlatým mysem ve městě Bol

* ostrov Hvar = část pláže Zaraće

* ostrov Murter = Jezera

Pláže pro psy v Kvarneru:

* Rijeka = pláž u stadionu Kantrida, pláže Brajdica, Kostrena a Ploče

* Opatija = pláž Punta kolovi, pláž Slatina

* Lovran = pláž Ville Frappart

* Crikvenica = pláž Lučica Podvorska

* Novi Vinodolski = Uvala Mala Draga

* ostrov Krk = Redagara, Baška-Vela plaža, Njivice-Kijac, Šilo-Punta Šilo, Dražica

* Punat = Mala Krasa

* Vrbnik = Mala Javna

* Čižići = Uvala Soline

* Cres = kemp Kovacine, ACI Marina Cres, Gavza