OMIŠSKÁ RIVIÉRA

riviéra omiš

Omišská riviéra patří mezi nejvyhledávanější chorvatské destinace, nachází se mezi městem Split a Makarskou riviérou ve střední Dalmácii. Tato oblast se vyznačuje krásnými oblázkovými a písčitými plážemi s pozvolným vstupem do azurově modrého Jaderského moře, a proto je oblíbená zejména rodinami s malými dětmi. Okraje pláží jsou lemované borovými háji nebo jinou středomořskou vegetací, poskytující přirozený stín v horkých letních dnech. Stabilní a příjemné středomořské klima zajišťuje masivní pohoří Biokovo, které tuto riviéru chrání od vnitrozemského chladného podnebí, proto v této oblasti najdeme nespočet olivových hájů a rozsáhlých vinic, které zde mají vyhovující podmínky pro svůj růst. Celá Omišská riviéra má velmi členité pobřeží se spoustou malebných zátok či zákoutí, která nabízí turistům klidné a příjemné soukromí.

Omiš letoviska

Omišskou riviéru tvoří několik malých letovisek, která původně byla rybářskými osadami. Hlavním letoviskem celé riviéry je městečko Omiš, ležící při ústí řeky Cetina a které je zároveň centrem veškerého kulturního, sportovního a gastronomického dění Omišské riviéry. V těsné blízkosti Omiše leží letovisko Duće, které je známé svými písčitými plážemi s pozvolným vstupem do moře a mezi ním a Omišem jezdí pravidelná autobusová doprava. Jihovýchodním směrem z Omiše vede pobřežní promenáda, která spojuje další letoviska Omišské riviéry, jako je Nemira, Brzet, Balica Rat, Stanići, Čelina, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići a Pisak. Jedná se o turistické vesničky s čistými plážemi v malebných zátokách, s možností ubytování a stravování a vhodné spíše pro klidnou a relaxační dovolenou. Pro aktivnější druh dovolené se nabízí samotné letovisko Omiš, kde najdeme jak sportovní či kulturní vyžití, tak spoustu obchodů a obchůdků, restaurací, kaváren a barů, ale i historické památky.

Rivéra Omiš dovolená

Ubytování na Omišské riviéře je velice různorodé a každý klient si vybere podle svých možností a představ. K nejoblíbenějšímu druhu ubytování rozhodně patří apartmány – ubytování v soukromí. Ale ani soukromé penziony či luxusní hotely a hotelové komplexy nezůstávají pozadu. Samostatnou kapitolou ubytování jsou kempy, často umístěné v bezprostřední blízkosti moře, ve stínu vzrostlých stromů, obklopené krásnou krajinou. Ruku v ruce s ubytováním jde i stravování. Chorvatsko je známé svojí výtečnou středomořskou kuchyní, obsahující čerstvé ryby a mořské plody, místní speciality pljeskavica nebo čevapi, výborné ovčí sýry a pršut, čerstvé a šťavnaté ovoce a zeleninu, vypěstované zdejšími domorodci, ale i vynikající místní vína a rakije. A jako sladká tečka určitě poslouží vyhlášená chorvatská zmrzlina.

Celá Omišská riviéra je ideálním místem nejen pro samotnou dovolenou, ale i výchozím bodem pro různé výlety ať po souši (historická města Omiš nebo Split), po moři (výlety lodí na ostrovy Brač, Hvar nebo Vis) nebo po řece (sportovní zážitky na řece Cetina). Za kulturními zážitky je potřeba se vydat do letoviska Omiš, kde se během letní sezony konají nejrůznější hudební akce a festivaly. Pokud si naplánujete cestu nebo delší pobyt na Omišské riviéře, určitě tím neprohloupíte, ale naopak získáte. Omišská riviéra nabízí neskutečnou plejádu nejrůznějších aktivit, a to především díky svému umístění v nádherné přírodní scenérii, doplněnou krásnými plážemi s křišťálově čistou vodou Jaderského moře. Je to ideální místo pro dovolenou všech věkových kategorií.

Omiš apartmány
Riviéra Omiš ubytování

Soukromé ubytování na riviéře Omiš.

Suhi Potok apartmány
Suhi Potok apartmán přímo u moře

Apartmán přímo u moře s kapacitou 10 osob

Stanići apartmány
Stanići apartmány přímo u moře

2 apartmány přímo u pláže